Valwind-fiets/wandelroutes in Leersum

Valwind-fiets/wandelroutes in Leersum

Op 18 juni 2023 zijn de Valwind-fiets/wandelroutes gelanceerd. De valwind-wandelroute (6,5 km) en de valwind-fietsroute (16 km) vertellen het verhaal van de valwind en de nasleep ervan.
De wandelroute gaat door Leersum. De fietsroute gaat daarnaast ook naar Zuylenstein en Valkenheide, waarbij óók het Stormpad is opgenomen.  Ook kun je zelf de archeologische wandeling door het Zuylensteinsebos (6 km) lopen, die langs prehistorische grafheuvels, raatakkers, smeltwaterdalen en stuwwallen gaat. Alle info hierover is te vinden op
de website: https://archeologische-wandeling-zuylenstein.jouwweb.nl/
Ook de historische wandel- en fietsroute is nog steeds beschikbaar. Bij deze routes komt men langs plekken die een rol hebben gespeeld voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.
De wandelroute is 5 km en gaat door het dorp, de fietsroute is 21 km en gaat ook langs Valkenheide en door het bosgebied. In de hal van De Binder, op de ladekast liggen flyers met de QR-codes van alle routes. De informatie is ook te vinden in de Plus Leersum bij het koffieapparaat en op het prikbord.

Maar je kan ook een of meerdere routes doen met een gratis gids (een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld).

Bron: Eigen nieuwsgaring

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven