Wijzigingen van de Algemene Plaatselijke Verordening

Wijzigingen van de Algemene Plaatselijke Verordening

De gemeenteraad Utrechtse Heuvelrug heeft op 14 december 2023 besloten tot diverse wijzigingen van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De belangrijkste wijzigingen zijn verwijzingen naar de juiste regelgeving door de komst van de Omgevingswet, het aanwijzen van twee collectieve festiviteiten en het laten vervallen van de paragraaf over snuffelmarkten.

In de APV worden allerlei onderwerpen geregeld, zoals het organiseren van evenementen, het gebruik van de openbare ruimte, het innemen van standplaatsen, de sluitingstijden van horecabedrijven en verschillende regels voor de handhaving van de openbare orde en veiligheid.

De belangrijkste wijzigingen hebben betrekking op de verwijzingen naar regelgeving door de komst van de Omgevingswet, het aanwijzen van Oudjaarsnacht en Koningsdag als collectieve festiviteit en het laten vervallen van de paragraaf over snuffelmarkten, die komen te vallen onder de regels voor een klein evenement.

Het raadsbesluit wordt bekend gemaakt in het Gemeenteblad en de volledige aangepaste tekst van de verordening is binnenkort hier te vinden.

Bron: Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven