23 JUNI BLUESbijdeBUREN 4e EDITIE

23 JUNI BLUESbijdeBUREN 4e EDITIE

Zondagmiddag 23 juni veranderen 16 huiskamers in Cothen en Wijk bij Duurstede weer in echte Juke-Joints. 73 bluesmuzikanten spelen dan drie keer een set van 45 minuten en afsluitend is er een gezellige afterparty bij één van de woningen aan de Mazijk. Overal gratis toegang. Een voor Nederland uniek blues evenement!

17 bluesacts.

De 17 blues acts komen niet alleen uit Wijk en de Utrechtse regio, maar uit heel Nederland. Ze spelen allemaal (semi) akoestisch, dat is een harde eis. Op geluidsoverlast in woonwijken zit niemand te wachten. Alle bands treden gratis op. Het is in bluesland niet gebruikelijk om gratis te spelen, maar de muzikanten vinden spelen in een huiskamer enorm origineel maar ook wel een beetje uitdagend en spannend. Het is weer eens wat anders dan in een café of op een podium. Deeelnemende acts: Ramblin’Dog, LovinCounty, Kozzeltov, Without Johnny, BluesShack, the Dead Alley Drivers, The Square Keys, Just Got Paid, the Unknown, the Coasters, Suzi’s Crew, the Caverns, Robbert Duijf Band, Vintage Brothers, van Bergen & van Kuilenburg en the Mudbirds (winnaars Dutch Blues Challenge 2023).

16 woonkamers.

Alle huiskamers zijn vanaf 13.00 uur open. De huiskamers zijn herkenbaar aan posters, vlaggen en ballonnen. Om 15 minuten over het hele uur spelen de muzikanten drie keer een set van 45 minuten in dezelfde huiskamer. Steeds zit er een kwartier tussen een optreden. Daarin kunnen bezoekers nog even napraten of verkassen naar een andere huiskamer. Zorg wel dat je op tijd bent bij de optredens die je graag wilt bijwonen. De huiskamers kunnen steeds maar een beperkt aantal mensen bergen en Vol=Vol. Kom zoveel mogelijk te voet of per fiets. De toegang is overal gratis, wel gaat overal de hoed rond. De opbrengst is voor de muzikanten. Overal liggen flyers met een plattegrond en een korte beschrijving van de bands. Alle festival-info op www.bluesinwijk.nl. Huiskamers Cothen: Willem Alexanderweg 70, Kromme Stelakker 77, Groenewoudseweg 10. Huiskamers Wijk bij Duurstede Keizer 32, Hoogstraat 2, Klooster Leuterstraat 31-02, Oeverstraat 21 en 32, Volderstraat 25, Vesting 15, Schoener 22 en 34, Middelweg Oost 24, Aalswaard 2, Amerongerwetering 28 en 46B

After party.

Om onze 15e verjaardag extra luister bij te zetten is dit keer een afterparty in één van de binnenstad huiskamers aan de Mazijk. Het Robbert Duijf Trio speelt vanaf 16.30 uur een dampende bluesshow. Ze wonnen eind vorig jaar de Nederlandse Blues Challenge en begin dit jaar werden ze, als kers op de taart, ook nog eens eerste bij de Europese Blues Challenge. Een prestatie van hoog formaat. Aanrader dus!

Blues in je huiskamer.

Jan van der Horst is één van de huiskamereigenaren (Middelweg Oost 24) die meedoet. Jan: “Tiny en ik zijn groot muziekliefhebbers. Zelf ben ik lid van het Wijkse Piratenkoor. Muziek verbindt en het is bovendien ontzettend leuk om te doen. In ons mooie stadje aan de Lek zijn een groot aantal muziekverenigingen actief. BluesinWijk is ook zo’n club die inmiddels alweer 15 jaar actief is met uiteraard veel bluesmuziek, maar ook met een aantal leuke festivals, zoals BluesbijdeBuren. Toen ze in 2016 op de proppen kwamen met dit huiskamer bluesproject hebben we ons direct aangemeld. Blues in je eigen huiskamer, een enorm origineel en cool idee. Zondag 23 juni de 4e editie met bij ons ‘Ramblin’ Dog, een geweldige band uit het zuiden van het land. Ze treden tussen 13.00 en 16.00 uur 3 keer op. Net als voorgaande keer hopen we op een gezellige middag, dit keer in de tuin, maken lekkere hapjes voor iedereen en natuurlijk schenken we tegen een kleine vergoeding (de opbrengst is voor de muzikanten) een wijntje en een biertje. Dat hoort gewoon bij blues. We gaan de hele buurt langs om te flyeren en mensen uit te nodigen. We kijken er erg naar uit.”

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven