Stadhuis Wijk bij Duurstede blijft in handen van de gemeente

Stadhuis Wijk bij Duurstede blijft in handen van de gemeente

Het stadhuis van Wijk bij Duurstede wordt toch niet verkocht. Daar was de gemeenteraad het gisteravond unaniem over eens. Het pand op de Markt wordt vanaf volgend jaar grondig gerenoveerd.
“De grote keuze die voorlag, was de vraag: verkopen we het unieke pand uit 1662 of behouden we het en gaan we renoveren”, vertelt D66-fractievoorzitter Bart van Asperdt. Daarover is nu een knoop doorgehakt. “Gisteravond heeft de gemeente unaniem, en dat is in onze gemeente toch wel uniek, het besluit genomen dat het beter is dat het stadhuis gemeentelijk eigendom blijft.”
Het pand op de Markt is al langere tijd onderwerp van gesprek. Aanvankelijk werd Museum Dorestad een plek beloofd in het stadhuis. Maar toen vorig jaar bleek dat de renovatie meer geld zou kosten dan gedacht, was dat niet meer zo zeker. Aanvankelijk zou de renovatie 1,7 miljoen kosten, maar later bleek daar nog zo’n 1,1 miljoen bij te komen. Ook stapte wethouder Wil Kosterman op, omdat de gemeenteraad het vertrouwen in haar opzegde vanwege haar rol in het dossier.
Eerst leek een kleine meerderheid tegen de verkoop van het stadhuis te gaan stemmen. Maar gisteravond bleek dat elke partij tegen was. Daardoor kan de renovatie weer doorgaan.
Het college in Wijk bij Duurstede gaat plannen maken over het pand. “Er is heel veel ruimte in het pand”, zegt Van Asperdt. “De gemeente heeft in het verleden gezegd dat de VVV en het museum terug zouden moeten keren in het pand. En daar is nu volop uitzicht op.”

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven