Jong bluestalent op bluespodium bij Kleurrijk Wijk

Jong bluestalent op bluespodium bij Kleurrijk Wijk

Zaterdag 7 september 2024 is het weer feest in de Wijkse binnenstad bij de opening van het nieuwe culturele jaar met dans, kunst, film, theater, workshops en natuurlijk veel muziek. Voor de 12e keer is BluesinWijk er ook bij met een bluespodium. Te gast zijn dit jaar Bluesband MOJO HAND & LUCA  en BluesDJ  LIVIN’JUKEBOX.  Van 14.00 tot 17.00 uur vind je ons in de Klooster Leuterstraat, op het plein bij koffiehuis THUYS.

Mojo Hand is een gevestigde naam in de Nederlandse bluesscène. Met een mix van eigen nummers en bewerkte covers worden diverse Blues stijlen met veel passie, kwaliteit en speelplezier ten gehore gebracht. De energieke liveshow is een reis door het Blues landschap. Van funky stuff naar een stuwende boogie en van een swingende shuffle naar een ingetogen song.  Een meer dan geweldige bluesband, die sinds kort is uitgebreid met Luca Holkenborg, een 15-jarige Limburgse gitaartalent. Met Luca erbij ontstaat een combinatie met een nog interessanter muzikaal niveau. Ze maken deze zomer een kennismakingstour langs de Nederlandse festivals. Hun eerste optredens in Brielle en Culemborg vielen prima in de smaak bij het publiek. In oktober ontvangt Luca in TivoliVredenburg Utrecht de eervolle Dutch Blues Award Jong Blues Talent 2024. Kortom, Luca is een ster in wording! Kom dat zien.

Al vaker ontving BluesinWijk jong bluestalent in Wijk bij Duurstede zoals de jonge gitarist Leif de Leeuw en toetsenist Dave Warmerdam. Beiden inmiddels winnaars van de Dutch Blues Challenge, meerdere CD’s op hun naam en eigen bands die heel Europa doortoeren en daar mainstage op grote bluesfestivals staan.

Blues-DJ Kuno is ook van de partij met zijn Livin’Jukebox. Hij neemt een imposante collectie blues-LP’s mee, waar je lekker in mag grasduinen. Je favoriete nummer draait hij graag. Wesley en zijn team van koffiehuis/lunchroom Thuys staan buiten op het plein met drankjes en hapjes. Gewoon lekker met je vrienden genieten van een gezellige bluesmiddag. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage via een speciale QR-code wordt door de Wijkse bluesmannen zeer op prijs gesteld.

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven