Highstreet Hazz & Blues 14-04-2024

Highstreet Hazz & Blues 14-04-2024

Wat is gewoon? Dat vragen we ons elke keer weer af of een uitzending “gewoon” genoemd mag worden. Voor de artiesten die worden uitgezonden is het zeker niet “gewoon”. Die genieten van de aandacht. En die aandacht is ook broodnodig. Zeker de blues en jazz is in Nederland erg onbelicht op de radiozenders.
Gelukkig is er Highstreet Jazz & Blues. Jos du Floo begint met de Mike Goudreau Band. Daarna Richville, Mississippi Shakedown, Merel van de Keer, Mister Moan, Eva Carboni, Buddy Guy & Junior Wells, Albert Cummings, Stef Woestenenk en Jos eindigy het eerste uur met C.W. Stoneking. Uiteraard tussendoor ook “de elpee van de maand”. Voor de maand april de inzending van Leen Wander. Zijn keuze valt op Frank Zappa, het album Bongo Fury (1975). Kijk ook eens op www.bluesinwijk.nl voor al die mooie verhalen die bij deze en alle vorige ingezonden langspeelplaten horen.
Dan het tweede uur en dat is het jazzuurtje. Allegra Levy, Al Di Meola & Angie Stone, Antonio Serrano, Albert Burbank with Kid Ory and His Creole Jazz Band, Ginger Pig New Orleans Jazz Band & Sammy Rimington en als laatste Chris Barber. En uiteraard ook nog drie nummers “uit de koffer van Evert” afkomstig uit de erfenis van Evert Wybenga, de oprichter en starter van Highstreet Jazz & Blues.
Het programma Highstreet Jazz en Blues is al sinds 9 oktober 1993 iedere zondag van 12.00 tot 14.00 uur te horen via de kabel of op frequentie 91.7FM of wereldwijd via www.regio90.nl. Direct na de uitzending op zondag is het programma ook tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren via RTV Slotstad en daarna bij beide zenders nog meerdere malen in de week in de herhaling. Tot slot is het eerste blues uur ook te beluisteren via de site van BluesInWijk.
Voor de blues liefhebbers, Op Regio90 elke zondag van 15.00 tot 17.00 de herhaling van het programma Blues For You van Papa Dik Zorgman.

Reacties

Scroll naar boven