Highstreet Jazz & Blues 04-02-2024

Highstreet Jazz & Blues 04-02-2024

Januari is ooit samen met februari aan het jaar toegevoegd door Numa Pompillus. Januari is vernoemd naar de Romeinse God Janus. Dit is de god van het nieuwe begin. Februari is de tweede maand van de Gregoriaanse kalender en de kortste maand van het jaar. Deze maand is vernoemd naar de Romeinse god Februus, de god van de onderwereld. Is blues ook niet ooit betiteld als duivelse muziek?
Jos du Floo begint 4 februari 2024 met een nummer van Warren Haynes. Daarna Walter Wolfman Washington, Luther Dickinson, Leon Beal & The Luca Giordano Band, Kozzeltov, Ladyva, Jonah Tolchin, Kai Strauss & The Electric All Stars en Jos eindigt het eerste uur met Al Kooper. Uiteraard tussendoor ook “de elpee van de maand”. Voor de maand februari de inzending van Steven van der Nat (Little Steve & The Big Beat). Zijn keuze valt op Freddy King, het album His Early Years (1972). Kijk ook eens op www.bluesinwijk.nl voor al die mooie verhalen die bij deze en alle vorige ingezonden langspeelplaten horen.
Volgende week komt het duo Djazzle Live in de uitzending. Alle reden dan ook op Highstreet Jazz & Blues af te stemmen. Maar eerst nog 4 februari: Lauren Lucille, Paradise Orchestra, Andy Fielding & Antoinne Trommelen, Jean Shy & The Shy Guys, Le Petit Jazzband de Mr. Morel, Eartha Kitt en als laatste Benkó Dixieland Band. En uiteraard ook nog drie nummers “uit de koffer van Evert” afkomstig uit de erfenis van Evert Wybenga, de oprichter en starter van Highstreet Jazz & Blues.
Het programma Highstreet Jazz en Blues is al sinds 9 oktober 1993 iedere zondag van 12.00 tot 14.00 uur te horen via de kabel of op frequentie 91.7FM of wereldwijd via www.regio90.nl. Direct na de uitzending op zondag is het programma ook tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren via RTV Slotstad en daarna bij beide zenders nog meerdere malen in de week in de herhaling. Tot slot is het eerste blues uur ook te beluisteren via de site van BluesInWijk.
Voor de blues liefhebbers, Op Regio90 elke zondag van 15.00 tot 17.00 de herhaling van het programma Blues For You van Papa Dik Zorgman.

Reacties

Scroll naar boven