Highstreet Jazz & Blues 09-07-2023

Highstreet Jazz & Blues 09-07-2023

Na een geweldig optreden met The Vaults in de Super Nova (Jaarbeurs Utrecht), gisteren 6 juli, stond ons 8 juli nog een prachtige happening te wachten bij de Jonge Graaf in Cothen. Samen met Basic Station en Vintage5 speelden we op het buitenpodium. Het was warm, dat wel, maar we hadden er zin in. Toegang gratis dus een heerlijk familie-uitje. En Iedereen was welkom!! En zondag 9 juli uiteraard weer Highstreet Jazz & Blues.
Het eerste uur vul ik deze keer, anders als dat jullie van mij gewend zijn, niet met nieuw uitgebrachte blues. Deze keer met “oud” spul. Ik begin met een nummer van Taj Mahal. Verder Luther Allison, Fiona Boyes, Karen Neumann, Dana Fuchs, Hans Theessink, Leon Redbone, ZZ Top, C.W. Stoneking en ik sluit het eerste uur af met Q65. Ook uiteraard “de elpee van de maand”, voor de maand juli een inzending van Imco Ceelen, bekend als Duketown Slim. Zijn keuze valt op Missisippie John Hurt, het album The Original 1928 Recordings (1971). Kijk ook eens op www.bluesinwijk.nl voor al die mooie verhalen die bij die ingezonden langspeelplaten horen.
In het tweede uur mooie jazz. Chris Barber, Mr. Acker Bilk, Lonnie Donegan, Diana Krall, Sandlake City Jazzband, Bernt Rosengren en tot slot de Eureka Brass Band. Uiteraard ook de “drie uit de koffer van Evert”, uit de erfenis van Evert Wybenga, de oprichter en starter van Highstreet Jazz & Blues.
Het programma Highstreet Jazz en Blues is al sinds oktober 1993 iedere zondag van 12.00 tot 14.00 uur te horen via de kabel of op frequentie 91.7FM of wereldwijd via www.regio90.nl. Direct na de uitzending op zondag is het programma ook tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren via RTV Slotstad en daarna bij beide zenders nog meerdere malen in de week in de herhaling. Tot slot is ook het eerste (blues)uur van het programma later deze week te beluisteren op de site van BluesInWijk. En ook iedere zondag vanaf 20.00 uur op WBRS Belgium.

Reacties

Scroll naar boven