Highstreet Jazz & Blues 12-05-2024

Highstreet Jazz & Blues 12-05-2024

Voor alle thuisblijvers, campinggasten, tuinzitters en iedereen die blues- en jazzliefhebber is, was er ook op Moederdag 12 mei een uitzending van Highstreet Jazz & Blues.
Jos du Floo begon met begin Little Walter. Daarna Rated Blue, Walter Trout, Gov’t Mule, Kid Colling Cartel, Sem Jansen & Leif de Leeuw Band, Stefano Dentone, Matthew Chaffey en Jos eindigde het eerste uur met The Alabama Blues Project. Uiteraard tussendoor ook “de elpee van de maand”. Voor de maand mei de inzending van Guy Verlinde. Zijn keuze valt op Hound Dog Taylor, het album Beware Of The Dog (1976). Kijk ook eens op www.bluesinwijk.nl voor al die mooie verhalen die bij deze en alle vorige ingezonden langspeelplaten horen. Of koop het prachtige boek waar al die verhalen in staan.
Dan het tweede uur en dat is het jazzuurtje. Sidney Becht, East Of The Sun, Norah Jones, Black Art Jazz Collective, Monty Alexander, The Ragtime Rumours, Squirrel Nut Zippers, Ry Cooder en als laatste Al Foster Quartet. En uiteraard ook nog drie nummers “uit de koffer van Evert” afkomstig uit de erfenis van Evert Wybenga, de oprichter en starter van Highstreet Jazz & Blues.
Het programma Highstreet Jazz en Blues is al sinds 9 oktober 1993 iedere zondag van 12.00 tot 14.00 uur te horen via de kabel of op frequentie 91.7FM of wereldwijd via www.regio90.nl. Direct na de uitzending op zondag is het programma ook tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren via RTV Slotstad en daarna bij beide zenders nog meerdere malen in de week in de herhaling. Tot slot is het eerste blues uur ook te beluisteren via de site van BluesInWijk.
Voor de blues liefhebbers, Op Regio90 elke zondag van 15.00 tot 17.00 de herhaling van het programma Blues For You van Papa Dik Zorgman.

Reacties

Scroll naar boven