Highstreet Jazz & Blues 16 juli 2023

Highstreet Jazz & Blues 16 juli 2023

Aflevering 1564 van Highstreet Jazz & Blues. En dan twee uur per uitzending. Is dus 3.128 uur jazz en blues op de Nederlandse radio sinds oktober 1993. Dus snel uitgerekend bestaat het programma in oktober 2023 30 jaar. Ooit opgezet door Evert Wybenga, maar vanaf zijn overlijden mag ik het doen. En daar ben ik best trots op.
Ik begin deze keer met een nummer van Livin’ Blues Xperience. Verder Selwyn Birchwood, The Teskey Brothers, Barn & Belle, The Barnestompers, Mick Björklöf& Blue Strip, Joanna Connor & Josh Smith, Hazmat Modine, Ashley Sherlock en ik sluit het eerste uur af met Big D. & Captain Keys. Ook uiteraard “de elpee van de maand”, voor de maand juli een inzending van Imco Ceelen, bekend als Duketown Slim. Zijn keuze valt op Missisippi John Hurt, het album The Original 1928 Recordings (1971). Kijk ook eens op www.bluesinwijk.nl voor al die mooie verhalen die bij die ingezonden langspeelplaten horen.
In het tweede uur mooie jazz. Erroll Garner, Emmet Cohen, Julian & Roman Wasserfuhr, Delfeayo Marsalis & The Uptown Jazz Orchestra, Beatle Jazz, Diana Krall, Papa Bue Jensen & Wild Bill Davison en tot slot de Stable Roof Jazzband. Uiteraard ook de “drie uit de koffer van Evert”, uit de erfenis van Evert Wybenga, de oprichter en starter van Highstreet Jazz & Blues.
Het programma Highstreet Jazz en Blues is al sinds oktober 1993 iedere zondag van 12.00 tot 14.00 uur te horen via de kabel of op frequentie 91.7FM of wereldwijd via www.regio90.nl. Direct na de uitzending op zondag is het programma ook tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren via RTV Slotstad en daarna bij beide zenders nog meerdere malen in de week in de herhaling. Tot slot is ook het eerste (blues)uur van het programma later deze week te beluisteren op de site van BluesInWijk. En ook iedere zondag vanaf 20.00 uur op WBRS Belgium.

Reacties

Scroll naar boven