Highstreet Jazz & Blues 17-03-2024

Highstreet Jazz & Blues 17-03-2024

Highstreet Jazz & Blues begint aan uitzending nummer 1599. Wie had dat op 8 oktober 1993 ooit kunnen denken. Hebben we daarmee het langst draaiende radioprogramma van Nederland? Als jullie een ander programma weten wat al in zijn 31e levensjaar zit en nog steeds wekelijks actief, laat het ons weten.
Jos du Floo begint aflevering 1599 met The Crowsroads. Daarna Ozgur Hazar’s Blues Syndicate, Kevin Burt & Big Medicine, Gurf Morlix, John The Revelator, Brad ‘Guitar’ Wilson, Bonnie Raitt en Jos eindigt het eerste uur met Datura4. Uiteraard tussendoor ook “de elpee van de maand”. Voor de maand maart de inzending van Gerrit Veldman. Zijn keuze valt op Jimi Hendrix, het album The Jimi Hendrix Concerts (1982). Kijk ook eens op www.bluesinwijk.nl voor al die mooie verhalen die bij deze en alle vorige ingezonden langspeelplaten horen.
Dan het tweede uur en dat is het jazzuurtje. The Ragtime Rumours, Squirrel Nut Zippers, Madeleine Peyroux, Huub Jacob’s Midnight Mainstream, Lonnie Smith, KIng Oliver, Louis Armstrong & His Hot Five, Indigo Swing en als laatste Handsome Harry Compagnie. En uiteraard ook nog drie nummers “uit de koffer van Evert” afkomstig uit de erfenis van Evert Wybenga, de oprichter en starter van Highstreet Jazz & Blues.
Het programma Highstreet Jazz en Blues is al sinds 9 oktober 1993 iedere zondag van 12.00 tot 14.00 uur te horen via de kabel of op frequentie 91.7FM of wereldwijd via www.regio90.nl. Direct na de uitzending op zondag is het programma ook tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren via RTV Slotstad en daarna bij beide zenders nog meerdere malen in de week in de herhaling. Tot slot is het eerste blues uur ook te beluisteren via de site van BluesInWijk.
Voor de blues liefhebbers, Op Regio90 elke zondag van 15.00 tot 17.00 de herhaling van het programma Blues For You van Papa Dik Zorgman.

Reacties

Scroll naar boven