Highstreet Jazz & Blues 25-12-2022

Highstreet Jazz & Blues 25-12-2022

Zondag 25 december 2022 Highstreet Jazz & Blues. Zo vaak komt het niet voor dat ik op een kerstdag uw huiskamer/auto mag vullen met muziek. En ik beloof u dat er in het eerste uur geen kerstmuziek te horen is, ook niet op verzoek. Het tweede uur wel dat ben ik mijn voorganger Evert Wybenga verschuldigd. Maar dan alleen in ‘de drie van Wybenga’. We worden immers de hele week al overspoeld met kerstmuziek.
Ik begin met een nummer van Brooks Young. Verder neem ik mee Box Of Kings, Sweet Bourbon, Tom Waits, Joanne Shaw Taylor, GA-20, Laurence Jones, Barn & Belle en als laatste van het eerste uur Junior Wells. Ook de elpee van de maand”, voor de maand december een inzending van Arie Posthouwer. Zijn keuze valt op Canned Heat, het album Boogie With Canned Heat (1968). Kijk ook eens op www.bluesinwijk.nl voor al die mooie verhalen die bij die ingezonden langspeelplaten horen.
In het tweede uur lekkere jazz. Artie Shaw and His Orchestra, Tanya Wills (toch nog een kerstsong, sorry), Aretha Franklin, Ella Fitzgerald & Louis Armstrong, Jimmy Smith, Jelly Roll Morton, Kenny Burrell, Josee Koning en ik sluit af met Jimmy Mc Griff. Uiteraard ook drie nummers uit de serie “de drie van Wybenga”, ook wel “uit de koffer van Evert”.

Reacties

Scroll naar boven