Highstreet Jazz & Blues 6 augustus 2023

Highstreet Jazz & Blues 6 augustus 2023

Ja, het is augustus. Wat gaat de tijd toch snel. De Nederlanders klagen het meest over het weer zeggen ze. Vorig jaar was het te warm en nu te nat? Maar ik weet me niet beter te herinneren dat de meeste zomers uit mijn verleden waren zoals het nu is. Gelukkig hebben we dan Highstreet Jazz & Blues nog, daar schijnt het muzikale zonnetje altijd.
Ik begin deze keer, 6 augustus 2023, met een nummer van Trevor B. Power. Verder Moonalice, Tom Waits, Scremin’ Jay Hawkins, Neil Morrison, Monster Mike Welch, Dr. John, Guadalupe Plata en ik sluit het eerste uur af met Angela Brown. Ook uiteraard “de elpee van de maand”, voor de maand augustus een inzending van Nienke Dingemans. Haar keuze valt op Bonnie Raitt, het album Road Tested (1995). Kijk ook eens op www.bluesinwijk.nl voor al die mooie verhalen die bij die ingezonden langspeelplaten horen.
In het tweede uur mooie jazz. George Benson, The |Rosenberg Trio, Toots Thielemans, The Smokey Midnight Gang, Houston Person, Hank Crawford, Utrechts Jazz Orkest, Firehouse Five plus Two en tot slot The Four Stream Jazzband. Uiteraard ook de “drie uit de koffer van Evert”, afkomstig uit de erfenis van Evert Wybenga, de oprichter en starter van Highstreet Jazz & Blues.
Het programma Highstreet Jazz en Blues is al sinds oktober 1993 iedere zondag van 12.00 tot 14.00 uur te horen via de kabel of op frequentie 91.7FM of wereldwijd via www.regio90.nl. Direct na de uitzending op zondag is het programma ook tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren via RTV Slotstad en daarna bij beide zenders nog meerdere malen in de week in de herhaling. Tot slot is ook het eerste (blues)uur van het programma later deze week te beluisteren op de site van BluesInWijk. En ook iedere zondag vanaf 20.00 uur op WBRS Belgium.

Reacties

Scroll naar boven