Jubileumuitzending 30 jaar Highstreet Jazz & Blues 08-10-2023

Jubileumuitzending 30 jaar Highstreet Jazz & Blues 08-10-2023

30 Jaar Highstreet Jazz & Blues: zondag 8 oktober 2023. Jubileumuitzending!!!

Ik heb er in het eerste uur  voor gekozen om een aantal nummers uit te zenden die zijn opgenomen tijdens live uitzendingen van bands en artiesten bij Highstreet Jazz & Blues.

Zondag 8 oktober: Ik begin met een nummer van Big Bo Brocken. Verder Ralph de Jongh & Richard Quartel, Moondaze, Basic Station, Kozzeltov, Gumbo & The Monk, BluesShack, Route 61, Richard Quartel & Robin Winkel (ik mag daar zelf ook meespelen). Ook komen Robert Johnson, Van Morrison & John Lee Hooker, Muddy Waters & Johnny Winter Voorbij. Uiteraard ook “de elpee van de maand”, voor de maand oktober een inzending van Erwin Java. Zijn keuze valt op Freddie King, het album Getting Ready (1971). Kijk ook eens op www.bluesinwijk.nl voor al die mooie verhalen die bij deze en alle vorige ingezonden langspeelplaten horen.
In het tweede uur mooie jazz. Dinah Washinton, Diana Krall, Lena Horn, een interview met Martien Beenen van de Reunion Jazz Band gevolgd door een nummer van die band, The Dutch Swing College Band, Storyville Jassband, Charlie Parker & Coleman Hawkins & Buddy Rich & Hank Jones & Ray Brown, Louis Armstrong en tot slot Gerry Mulligan& Bob Brookmeyer. Uiteraard ook de “drie uit de koffer van Evert”, afkomstig uit de erfenis van Evert Wybenga, de oprichter en starter van Highstreet Jazz & Blues.
Het programma Highstreet Jazz en Blues is al sinds 9 oktober 1993 iedere zondag van 12.00 tot 14.00 uur te horen via de kabel of op frequentie 91.7FM of wereldwijd via www.regio90.nl.
Direct na de uitzending op zondag is het programma ook tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren via RTV Slotstad en daarna bij beide zenders nog meerdere malen in de week in de herhaling. Tot slot is ook het eerste (blues)uur van het programma later deze week te beluisteren op de site van BluesInWijk.

Reacties

Scroll naar boven