Dartheide bij Leersum weer gedeeltelijk open

Dartheide bij Leersum weer gedeeltelijk open

LEERSUM (ANP) – Natuurgebied Dartheide bij Leersum gaat zaterdag weer gedeeltelijk open voor recreanten. In het gebied zijn routepaaltjes neergezet die wandelaars wijzen waar ze veilig kunnen lopen. Dartheide behoort tot de bossen bij Leersum die op 18 juni grote stormschade opliepen door een valwind. Circa 730 hectare bos werd verwoest.

Dartheide bestond vroeger uit heidevelden, maar is ondertussen een bos dat beheerd wordt door Utrechts Landschap. Gebiedsbeheerder Staatsbosbeheer opende vorige week weer een klein deel van de verwoeste bossen. Voor beide gebieden geldt dat recreanten alleen op opengestelde paden mogen komen. Daarbuiten is het nog levensgevaarlijk volgens de natuurbeheerders, omdat er nog complete boomkruinen naar beneden kunnen vallen. “Hulpdiensten kunnen daar ook niet komen”, aldus boswachter Alex Westerman van Utrechts Landschap.

Op de site van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug staat een kaart waarop wandelaars en fietsers kunnen zien waar ze mogen komen. De gebiedsbeheerders denken dat het nog maanden duurt voor alle schade is opgeruimd. Het Verbond van Verzekeraars schat de schade op ongeveer 7,3 miljoen euro.

Bron:  ANP

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven