Nieuw Cultuurfestival verbindt met kunst en cultuur voor inwoners gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Nieuw Cultuurfestival verbindt met kunst en cultuur voor inwoners gemeente Utrechtse Heuvelrug.

 

 

25 september t/m 3 oktober 2021

 

De culturele sector in onze regio komt weer tot leven. In opdracht van de gemeente en inspelend op een breed gevoelde maatschappelijke behoefte, is een collectief bestaande uit Stichting Culturele Regio, Stichting SBI/Zonheuvel, de Cultuurcoach Utrechtse Heuvelrug en Regio90 aan de slag gegaan om een uniek lokaal festival op poten te zetten: Cultuurfestival Heuvelrug.

Tijdens dit festival, dat gepland staat van 25 september tot en met 3 oktober, worden er voor de inwoners in alle 7 dorpen cultuur- en kunstprogramma’s opgetuigd die gezamenlijk een veelzijdig palet bieden aan muziek, zang, dans, theater, lezingen en poëzie. Daarnaast zal ook beeldende kunst worden geëxposeerd. Het accent zal liggen op artiesten en kunstenaars uit de regio. Het bekende festival Gluren op de Heuvelrug zal voor deze gelegenheid worden gefaciliteerd op de locaties van het Cultuurfestival Heuvelrug en daarmee dit jaar hierin opgaan.

Het programma zal in augustus worden bekendgemaakt en breed worden gecommuniceerd. De komende weken gaat de organisatie gesprekken aan artiesten, kunstenaars en lokaties. Naar verwachting zullen zowel bekende kunstenaars en artiesten als lokale muziekscholen, verenigingen en kleinkunstenaars hun talenten of passies etaleren in het programma. Geïnteresseerden voor deelname (als artiest of kunstenaar) kunnen zich aanmeldingen via de website. Momenteel zijn er al meerdere aanmeldingen ontvangen. Bevestigingen van deelname volgen 1e helft augustus.

Lokale horeca en detailhandel kunnen desgewenst zelfstandig met gebruik making van het festivallogo inhaakacties organiseren. Deze kunnen dan meegenomen worden in de festivalcommunicatie.

Het festival voorziet in een brede behoefte aan creativiteit, verbeelding, ontspanning én verbinding tussen kunstenaars, artiesten en inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Wethouder voor cultuur Hans Waaldijk is over dit initiatief erg enthousiast: “We zijn erg blij dat de initiatiefnemers dit hebben opgepakt, zo kort na het wegvallen van de beperkingen rond COVID-19. De kunst- en cultuur- sector snakt er naar om weer in contact te komen met publiek, en vice versa geldt dat natuurlijk ook. De lokale programmering en organisatie maakt het allemaal nog meer van ons. Het college en de raad ondersteunen dit initiatief dan ook van harte en we kijken zeer uit naar het uiteindelijke programma.”

https://fb.watch/v/2YBxH6nET/

Voor aanmeldingen en meer informatie: www.cultuurfestivalheuvelrug.nl.

Voor vragen n.a.v. dit persbericht: Guido Pot, 06 511 35 980.

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven