Voortgang flexwoningen op vier locaties

Voortgang flexwoningen op vier locaties

Goldterrein Doorn
Voor het golfterrein aan de Mariniersweg in Doorn wordt verkend of er flexwoningen mogelijk zijn. De grond is van de gemeente en is op dit moment in bruikleen bij de Doornse Golf Club. De huidige bruikleenovereenkomst eindigt op 31 december 2024. Dat is voor de club een ingrijpende beslissing en vraagt daarom een zorgvuldige afweging en besluitvorming. De gemeenteraad is nu door het college uitgenodigd om hun eventuele wensen en bedenkingen tegen woningbouw op deze locatie kenbaar te maken. Er zijn inmiddels twee partijen die bij de gemeente gezamenlijk een initiatief hebben ingediend voor 88 flexwoningen.

Amerongen
De locatie aan de Koningin Emmalaan is van woningcorporatie Rhenam Wonen. Of deze plek beschikbaar is voor flexwoningen is nog niet duidelijk. Dit hangt af van de plannen van Rhenam Wonen voor de bouw van permanente woningen hier. Of dat doorgaat, is weer afhankelijk van de toekomstplannen van sporthal De Ploeg. Hierover zijn gesprekken met de gebruikers van de
sporthal, Rhenam Wonen en de gemeente.

Overberg
Het Rijksvastgoedbedrijf neemt aan de Dwarsweg in Overberg het initiatief voor de ontwikkeling van permanente woningbouw. Zij laten een stedenbouwkundig kader maken dat ze begin 2025 willen laten vaststellen door de gemeenteraad. Voor de eventuele ontwikkeling van flexwoningen is de gemeente afhankelijk van de planning van het Rijksvastgoedbedrijf.

Bron: gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven