Regiotaxi Utrecht gegund voor periode 2024-2028

Regiotaxi Utrecht gegund voor periode 2024-2028

De 22 deelnemende gemeenten en de provincie Utrecht hebben het aanbestedingsproces voor de Regiotaxi 2024-2028 afgerond. Dat betekent dat de vervoerders voor het Wmo-vervoer en het OV-vangnet net als het leerlingenvervoer en jeugdhulpvervoer bekend zijn.

Voor de regio’s Utrecht Stad, Utrecht West en Lekstroom wordt Willemsen de Koning groep BV de vervoerder. Voor Zuidoost Utrecht en Eemland gaat het om Connexxion Taxi Services BV. Voor het doelgroepenvervoer zijn de gemeenten ingedeeld in de volgende regio’s:

  1. Utrecht Stad (gemeente Utrecht)
  2. Utrecht West (de gemeenten Montfoort, Oudewater, De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Woerden)
  3. Lekstroom (de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vijfheerenlanden)
  4. Zuidoost Utrecht (de gemeenten Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist)
  5. Eemland (de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest en Woudenberg)

Ook gaan de vervoerders een overkoepelende samenwerking aan met de provincie Utrecht voor het OV-vangnet vervoer. De gegunde vervoerders in West, Lekstroom en Zuidoost Utrecht gaan naast de regiotaxi ook het leerlingenvervoer en jeugdhulpvervoer rijden. Voor de regio’s Eemland en Utrecht stad zijn leerlingen- en jeugdhulpvervoer niet in deze aanbesteding meegenomen.

De ingangsdatum voor het nieuwe contract Wmo-vervoer en OV-vangnet vervoer is 1 september 2024, de ingangsdatum voor leerlingenvervoer en jeugdhulpvervoer is 1 januari 2025. Voor de periode van 1 september tot 1 januari wordt er voor het leerlingenvervoer en jeugdhulpvervoer een tijdelijk contract afgesloten, waarbij alle partijen erna streven om dit voor de reizigers zo goed mogelijk te laten verlopen.

Bron: Gemeente Zeist

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven