Gebruikersovereenkomst Doornse IJsbaan verlengd tot 2057

Gebruikersovereenkomst Doornse IJsbaan verlengd tot 2057

De Doornsche IJsclub en gemeente Urechtse Heuvelrug hebben de gebruiksovereenkomst voor de ijsbaan aan het IJsbaanlaantje 1 in Doorn tot 2057 verlengd. De huidige gebruiksovereenkomst zou aflopen op 1 januari 2027. Met de verlenging kan de Doornsche IJsclub ook de komende ruim dertig jaar de accommodatie blijven exploiteren.

De accommodatie bestaat uit een openbaar toegankelijk speelterrein waarop een 300 meter lange skeelerbaan ligt. Wanneer er een vorstperiode aanbreekt, transformeren vrijwilligers de skeelerbaan met een unieke sproei- en dweilmethode tot ijsbaan. Via de ijsclub kunnen schaats- en skeeler- en andere sportverenigingen de baan reserveren voor trainingen. Hierbij kunnen ze eventueel ook faciliteiten zoals de kantine, toiletten en douches reserveren.

Voorzitter van de Doornsche IJsclub Auke Porte: ,,De verlenging van de gebruiksovereenkomst maakt het voor ons aantrekkelijk om de accommodatie verder te verduurzamen. In de afgelopen jaren hebben we al geïnvesteerd in LED- baanverlichting. Recent is een elektrische grasmaaier aangeschaft. Nog dit jaar wordt een nieuwe hoog rendement CV-installatie geplaatst en ook overwegen we de installatie van zonnepanelen op de kantine.

Ook de vele medegebruikers zijn nu verzekerd van gebruik van onze faciliteiten in de toekomst. Dit zijn onder meer een biljartclub, een tafeltennisgroep, de (herhalings)lessen voor reanimatie en het gebruik van een AED, de opslag van de kinderspelweek en straatversiering van de ondernemersvereniging. Ook de avondvierdaagse kan jaarlijks blijven starten vanaf ons terrein. Het is mooi dat deze zaken voor langere termijn mogelijk blijven.

Wethouder Boonzaaijer: ,,Het is heel mooi dat de vrijwilligers van de Doornsche IJsclub bereid zijn om zich ook de komende jaren te blijven inzetten voor de exploitatie van deze unieke en waardevolle accommodatie aan de rand van Doorn. Met de verlenging van de gebruiksovereenkomst geven we hier graag ruim baan aan.”

Bron: Nieuwsblad De Kaap

Bron foto: Doornsche IJsclub

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven