Nieuw bos tussen Leersum en Wijk bij Duurstede

Nieuw bos tussen Leersum en Wijk bij Duurstede

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft besloten om Staatsbosbeheer een vergunning te verlenen voor de aanleg van een nieuw bos in Leersum. Het nieuwe bos zal worden aangelegd aan de Gooyerdijk in Leersum, op een plek ten zuidwesten van Landgoed Broekhuizen.

Het klimaatakkoord van het kabinet was een directe aanleiding voor Staatsbosbeheer om landelijk meer nieuw bosgebied aan te leggen en de gemeente juicht dit toe: ,,Bomen zijn kenmerkend voor de groene gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ze verfraaien de straten en lanen en zijn een voedselbron en verblijfplaats voor veel dieren. Ze zorgen voor verkoeling in de zomer, markeren de seizoenen en absorberen CO2, geuren en vervuilende gassen.” Het plan moet nog wel goedgekeurd worden door de raad.

Het percel voor het nieuwe bos sluit aan om een eerder gepland bos in de gemeente Wijk bij Duurstede. Het gebied is onderdeel van het Natuurnetwerk Nederland (NNN). Dit netwerk heeft als doel om natuurgebieden beter met elkaar en met het omringende agrarisch gebied te verbinden. Het gaat om een stuk van 12 hectare, bijna zeventien voetbalvelden groot.

Omwonenden van het nieuwe bos in Leersum zijn op de hoogte gebracht door de gemeente per brief. Volgens de gemeente zijn er geen negatieve reacties van bewoners.

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven