Geen extra winkelopening Utrechtse Heuvelrug in december

Geen extra winkelopening Utrechtse Heuvelrug in december

Een pleidooi van de Heuvelrugse supermarkten om in december langer open te mogen, heeft geen succes gehad. Het college besloot dinsdag geen gehoor te geven aan de oproep van de ondernemers. Zoals te verwachten viel, staat de collegedeelname van de SGP een verruiming van de winkeltijden in de weg.

Naast het formele verzoek van de supermarktondernemers, schreven ze eerder deze maand ook een brief aan de gemeenteraad. Door de openingstijden te verruimen wilden ze inspelen op de verwachte drukte rond Sinterklaasavond, kerst en de jaarwisseling. Bovendien vrezen ze omzetverlies mis te lopen doordat inwoners uitwijken naar omliggende plaatsen, waar aan winkels wel ruimere openingstijden worden gegund.

Verder voerden de ondernemers logistieke redenen aan voor hun verzoek. Hun dringende oproep was om de hele maand december op zondag van 09.00 tot 21.00 uur de winkeldeuren te mogen openen. Datzelfde zou ook de tweede kerstdag en nieuwjaarsdag moeten gelden. Wethouder Anouk Haaxma (BVHlokaal) legde het verzoek van de supermarkten dinsdag op tafel tijdens de collegevergadering.

,,Als er een aanvraag wordt ingediend, moeten we daar natuurlijk een besluit over nemen”, aldus Haaxma. Maar gezien de afspraken die vorig jaar bij de samenstelling van het college werden gemaakt, hadden de ondernemers zich de moeite kunnen besparen. Het ingediende verzoek was bij voorbaat kansloos, zo bevestigt SGP-wethouder Gerrit Boonzaaijer.

Bron: Nieuwsblad de Kaap

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven