Stemmentellers gezocht voor verkiezingen

Stemmentellers gezocht voor verkiezingen

De gemeente Utrechtse Heuvelrug is op zoek naar gegadigden om stemmen te tellen voor de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 22 november. Het gaat om het tellen van stemmen die worden uitgebracht in alle dorpen van de Utrechtse Heuvelrug.

Op de website van de gemeente staat waar iemand zich aan moet voldoen om hiervoor op te mogen geven. Geïnteresseerden moeten minimaal 18 jaar oud zijn, voldoen aan het goed beheersen van de Nederlandse taal, fysiek in staat zijn om een lange avond te werken, cijfermatig goed inzicht hebben en nauwkeurig zijn. Stemmentellers dienen op 22 november om 20:45 aanwezig te zijn bij de stembureaus in de dorpen. Zodat er direct na het sluiten van de stembussen om 21:00 kan worden begonnen met het tellen van de stemmen.

Wanneer iemand zich heeft aangemeld is het de bedoeling dat er een online e-learning van 20 minuten wordt gevolgd ter voorbereiding van het stemmen tellen. Dit kan online en ook vanuit huis. Voor het stemmen tellen is er een vergoeding voor 75 euro per persoon.

Aanmelden of eventuele vragen kunnen worden gesteld via de website van de gemeente. Daar is ook meer informatie hierover te vinden.

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven