De heer Roeterd ontving een Koninklijke onderscheiding

De heer Roeterd ontving een Koninklijke onderscheiding

Zaterdag 6 januari 2024 nam de heer G.H. (Gerhard) Roeterd tijdens de nieuwjaarsreceptie van Sport Vereniging Langbroek (SVL) afscheid als voorzitter van deze vereniging. Burgemeester Iris Meerts verraste hem daarbij door hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit was niet de enige verrassing voor hem: de heer Roeterd werd ook benoemd tot erevoorzitter van SVL.

De heer Roeterd zette zich ruim 25 jaar in voor de Sport Vereniging Langbroek. Vanaf 1997 bekleedde hij verschillende vrijwilligersfunctie binnen de vereniging. SVL maakte hij financieel gezond met een toekomstbestendige structuur. Ook was Gerhard Roeterd veel jaren penningmeester van SVL Omni. Met zijn kennis en inzet legde hij een stevige basis voor de “gezonde financiële conditie”, waarin de vereniging nu verkeert.

In en buiten Langbroek is er veel waardering voor hoe Gerhard Roeterd zich decennialang en geheel belangeloos inzette voor SVL. Dat bleek ook duidelijk aan de reacties tijdens zijn afscheid.
Hij is iemand die altijd bereid is om iedereen te helpen. De heer Roeterd heeft vele uren bijgedragen aan de ontwikkeling van SVL Voetbal en de sport in het algemeen binnen Langbroek. Zonder hem had sporten in Langbroek er nu echt heel anders uitgezien. Helaas moest hij door zijn gezondheid zijn vrijwilligerswerkzaamheden voor het grootste deel neerleggen en afscheid nemen als voorzitter van SVL.

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven