Theatercollege 22 januari: ‘Tussen stilte en strijd’ in Figi, Zeist

Theatercollege 22 januari: ‘Tussen stilte en strijd’ in Figi, Zeist

Op maandag 22 januari vindt in theater Figi in Zeist het theatercollege ‘Tussen stilte en strijd: de invloed van Defensie op de Utrechtse Heuvelrug’ plaats. Ontdek verrassende verhalen over bloeiende natuur, bijzondere diersoorten en herinneringen van oud-dienstplichtigen. Kaarten zijn te koop op de website van theater Figi en kosten 5 euro, inclusief koffie of thee bij ontvangst.

Het theatercollege is een initiatief van Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en de derde in een reeks van vijf. De colleges zijn een combinatie van ontspannen en leren en hebben als doel het delen van kennis en inzichten over dit unieke gebied.

Burgemeester als host
Bijzonder zijn de hosts bij elk theatercollege. “Als Nationaal Park werken we nauw samen met gemeenten op de Utrechtse Heuvelrug om natuur, landschap en erfgoed te behouden en te beschermen,” zegt Gijs de Kruif, directeur van het Nationaal Park, “daarom leek het ons een leuk idee om de betrokken burgemeesters te vragen om tijdens de colleges als host op te treden.” De host van deze avond is Hans van der Pas, burgemeester van Rhenen.

De experts
Irene Oerlemans, Senior Terreinbeheerder bij het Rijksvastgoedbedrijf, deelt hoe (afgesloten) militaire oefenterreinen bijdragen aan het behoud van een evenwichtig ecosysteem. Hoe kan het dat een tank soms minder onrust veroorzaakt dan een mountainbike?

Programmamaker en Gouden Kalf winnaar André van der Hout deelt onder meer tv- en filmfragmenten waarin oud-dienstplichtigen terugblikken op wat zij vaak ‘de mooiste tijd van hun leven’ noemen – onlosmakelijk verbonden met de gebieden waarin zij getraind werden.

Stel een vraag!
Tijdens het theatercollege is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen. Deze kun je ook van tevoren insturen via info@npuh.nl.

Beeld: Niels Gillissen

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven