Voordelige zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

Voordelige zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

Aan het einde van elk jaar is het mogelijk om een andere zorgverzekering kiezen. Mensen met een kleine beurs kunnen gebruik maken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering (CAZ) die de gemeente aanbiedt.

Inwoners met een laag inkomen kunnen een speciale zorgverzekering kiezen. Dit is de collectieve aanvullende zorgverzekering (CAZ) van de gemeente. De CAZ bestaat uit een basis- en een aanvullende zorgverzekering. U betaalt hier minder voor, omdat de gemeente een deel meebetaalt.

Meer zorgverzekering, voor minder premie dus. De Regionale Sociale Dienst regelt de CAZ namens de gemeenten Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Zeist en Wijk bij Duurstede.

Verschillende pakketten
Voor de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering heeft de RSD-zorgverzekeraar DSW gekozen. Deze verzekeraar heeft twee soorten pakketten. Inwoners die gebruik willen maken van de CAZ bepalen zelf hoe uitgebreid hun aanvullende verzekering is en dus hoeveel premie zij moeten betalen. Inwoners die de CAZ willen, kiezen hun aanvullende verzekering en dus hoeveel ze moeten betalen aan premie. Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u de pakketten vergelijken met andere zorgverzekeringen in Nederland.

Overstappen voor 1 januari
Wilt u gebruik maken van de CAZ? Het is dan verstandig om voor 1 januari uw oude verzekering op te zeggen en de nieuwe aan te vragen. Dat kan via www.gezondverzekerd.nl door aan te geven gebruik te willen maken van de overstapservice. De oude zorgverzekeraar krijgt dan automatisch bericht van de afmelding.

Aanmelden
Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u kijken of u gebruik kunt maken van de CAZ en u aanmelden. Heeft u moeite met invullen van het aanvraagformulier? Voor hulp kunt u terecht bij de Formulierenbrigade van de RSD via (030) 692 95 00.

Hulp met regelingen
Wilt u dat er iemand meekijkt op welke regelingen u recht heeft? Of heeft u een andere vraag? U kunt gratis naar het inloopspreekuur van het Wegwijscafé in de wijk. Kijk voor meer informatie en wanneer het bij u in de wijk is op: www.wegwijscafe.nl.

Ook kunt u met geldproblemen hulp en advies krijgen van de afdeling Schulddienstverlening van de RSD. U kunt ze bereiken op het telefoonnummer 030 – 692 95 00 of u kunt mailen naar schuldhulp@rsdkrh.nl

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven