Nieuwe bikescout in Wijk werkt (nog) niet

Nieuwe bikescout in Wijk werkt (nog) niet

Het nieuwe bikescout-systeem in Wijk bij Duurstede bij de rotonde ter hoogte van De Geer kampt met kinderziektes. De afgelopen dagen werkte het systeem nog niet. Volgens de gemeente heeft de leverancier het systeem al een aantal keren gereset, maar tot nu toe zonder resultaat. De drukke oversteekplaats voor fietsers werd vrijdag ingeschakeld meldde de gemeente in een persbericht. Het systeem is de afgelopen maanden aangelegd door bouwbedrijf Heijmans, maar al wekenlang staan er borden langs de weg dat het nog niet werkt. De stroomaansluiting moest nog aangelegd worden door Stedin. Nu dat is gebeurd blijken er nog steeds technische problemen. Op lokale Facebook-groepen kwamen al snel reacties dat de led-lampjes in het wegdek in storingsmodus staan of helemaal niet werken.

 

Via knipperende led-verlichting moeten automobilisten straks gewaarschuwd worden voor naderende fietsers en wandelaars

In het hele land zijn nu zo’n vijftien van deze bikescout-systemen aangelegd. Via sensoren ziet het systeem fietsers en voetgangers het kruispunt naderen. Automobilisten worden door middel van knipperende ledverlichting in het wegdek geattendeerd op een overstekende weggebruiker.

De gemeente laat via een persbericht weten dat het systeem inderdaad ‘helaas wat storingen heeft.’ De komende dagen wordt er dagelijks gemonitord of het systeem op de juiste manier reageert op naderende fietsers. Vandaag werkte het systeem nog niet.

Monteurs hebben het systeem afgelopen vrijdag ingeschakeld, maar tot nu toe werkt het nog niet

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven