Leersum snakt naar nieuwe bomen: burgemeester doet video-oproep

Leersum snakt naar nieuwe bomen: burgemeester doet video-oproep

Als gevolg van een valwind in juni zijn er in Leersum, Valkenheide en Maarsbergen zo’n 1000 bomen geknakt en verloren gegaan. Daarbij is schade aan huizen, straten en auto’s ontstaan. De meeste beschadigde bomen staan in het openbaar gebied. Het vraagt tijd en geld om dit gebied te herstellen. Burgemeester Naafs doet daarom een videooproep om bomen te doneren aan het dorp op de Utrechtse Heuvelrug.

Burgemeester Frits Naafs: ‘Je kunt wel zeggen dat er sprake was van een crisissituatie door de valwind in Leersum, Valkenheide en Maarsbergen. Mensen zijn enorm overvallen en konden niets doen. Tot de valwind een ongelooflijke ravage en enorm verdrietig aangezicht achterliet. Gelukkig zijn de inwoners positief ingesteld en hebben zij samen met de gemeente de eerste opruimwerkzaamheden verricht. De gemeente werkt aan een herstelplan voor het gebied en roept daarom boomkwekerijen op bomen te doneren. Zo kunnen we als gemeente de inwoners steunen en het gebied herstellen, zodat iedereen die dit wil ervan kan genieten.’

Een valwind is niet te voorkomen en heeft op 18 juni j.l. in korte tijd de inwoners in Leersum, Valkenheide en Maarsbergen hard getroffen. Huizen, straatstenen, houten objecten en bomen en struiken zijn in korte tijd omgehaald en beschadigd. Als eerste zijn gevaarlijke situaties in kaart gebracht en bomen daar weggehaald. Op veel plekken kunnen mensen weer rijden, fietsen en lopen.

 

 

Er zijn nog een paar plekken waar dit nog gevaarlijk is en deze zijn afgesloten voor verkeer. Als het daar hard gaat waaien, kunnen er meer takken en bomen naar beneden vallen. Het kost tijd om het gebied te herstellen. Hiervoor stelt de gemeente een herstelplan op.

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven