Wim (60) uit Wijk springt vandaag 61 keer uit een helikopter

Wim (60) uit Wijk springt vandaag 61 keer uit een helikopter

Teuge – Vanochtend begon hij aan de grootste uitdaging in zijn leven: 61 keer uit een helikopter springen voor het goede doel. Parachutist Wim de Gier (60) uit Wijk bij Duurstede haalt daarmee geld op voor onderzoek naar darmkanker. Op vliegveld Teuge is hij vanochtend vroeg begonnen aan de sportieve topprestatie, want 61 keer uit een heli springen doe je niet zomaar eventjes.
Het is 10.30 uur. Zijn 16e sprong zit er net op. Het is tijd voor een hele korte pauze. Gelukkig hoeft Wim vandaag niet zijn parachute zelf weer op te vouwen: een heel parachute technisch en medisch team staat klaar om hem te ondersteunen. Vrienden, familie en kennissen zijn massaal aanwezig voor de mentale support.
Op de livestream is te zien dat Wim alweer onderweg is naar zijn helikopter voor sprong 17. Voor elk levensjaar springt hij een keer en één keer extra voor zijn collega Geert, die de diagnose darmkanker een tijdje geleden kreeg.

Inspiratie

Geïnspireerd door de elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden besloot de ervaren parachutist en deltavlieger dat zijn 60-jarige verjaardag wel een mooie aanleiding zou zijn om ook eens ‘zoiets te doen’. Zijn doel is om 100.000 euro op te halen voor de Maag Lever Darm Stichting die onderzoek doet naar darmkanker, de ziekte waar ook zijn beide ouders aan overleden. Eerder vertelde hij daarover bij RTV Utrecht.

Buikspieren

Maanden heeft hij getraind, omdat het uitklappen van een parachute met 200 kilometer per uur vrij veel vereist van je buikspieren. Normaal springt Wim maximaal zo’n vijf keer op een dag, maar 61 parachutesprongen is iets wat je echt gaat voelen. Maar de grootste vijand om de actie te doen slagen zou het gebrek aan wind kunnen zijn, want dan zijn de landingen veel zwaarder en ingewikkelder. Gelukkig staat er een lekker briesje en lijkt het een perfecte dag te worden voor parachutespringen.

Maiden jump

Ondertussen in de hangar van Nationaal Paracentrum Teuge wordt de volgende groep medespringers opgeroepen om zich klaar te maken. Voor velen is dat hun maiden jump, want tientallen mensen zonder hoogtevrees sponsoren de actie door vandaag samen met Wim ook uit een vliegtuig te springen, waaronder ook Olcay Gulsen. Haar man kunstenaar en radio-dj Ruud de Wild kreeg ook te maken met de diagnose darmkanker.
Vanavond rond 19.30 uur maakt Wim als alles goed gaat zijn 61e sprong uit de helikopter. Op zijn leeftijd is hij dan de tweede persoon ooit ter wereld die dat is gelukt.

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven