Natuurijsbaan Doornsche IJsclub sinds maandagmorgen geopend

Natuurijsbaan Doornsche IJsclub sinds maandagmorgen geopend

De Doornsche IJsclub heeft haar natuurijsbaan maandagochtend 8 januari om 8.00 uur geopend, meldt de vereniging op haar website. Schaatsen kan tot uiterlijk 16.00 uur, zolang het ijs goed blijft. Volgens een vrijwilliger ligt er een mooie ijsvloer en maken zo’n 150 liefhebbers er hun eerste meters op het ijs. ,,Veel mensen komen voor hun werk al even schaatsen.” Hij hoopt dat de zon voorlopig nog niet doorbreekt, want dan moet de baan weer dicht.

De vrijwilligers van de Doornsche IJsclub troffen zaterdag al voorbereidingen. Zo legden ze kleden in de kantine, zodat mensen daar met schaatsen naar binnen kunnen, en zetten ze dweilmachines klaar. In de nacht van zondag op maandag waren er vrijwilligersteams actief om de ijsbaan klaar te maken.

Het laatste nieuws over de dagelijkse status van de ijsbaan aan het IJsbaanlaantje 1 in Doorn kan worden gevonden op de Facebookpagina van de vereniging.

Tot en met woensdag is het koud overdag met waarden rond het vriespunt en tijdens de nachten lichte tot matige vorst. Behalve op natuurijsbanen zal zich natuurijs vormen op weilanden, meldt Weeronline. Vanaf donderdag is er naar verwachting meer bewolking aanwezig en lijkt de temperatuur vaker boven het vriespunt uit te komen. Ook de nachten zullen dan waarschijnlijk minder koud verlopen.

Bron: BDU

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven