Peuters meet een sociaal-emotionele achterstand

Peuters meet een sociaal-emotionele achterstand

Het gemeente bestuur heeft in een memo aangegevenwelke bedragen zijn gemoeid met het uitbreiden van deplaatsing van peuters met sociaal-emotionele achterstand;

De GGD geeft aan dat het naar verwachting om ongeveer vijf a zeven peuters per jaar gaat. In dergelijke gevallen wordt er dan samengewerkt met de Sociale Dorpsteams. Een toename van vijf a zeven peuters per jaar zou betekenen 1 peutergroep erbij.

Wat financiën betreft:

Er wordt gewerkt met een basissubsidie voor 1peutergroep ( 11.000,-), plus een kindgebonden inkomensafhankelijke bijdrage, plus inzet pedagogische medewerker, hetgeen neer komt op 52.500.

Verder geeft het gemeentebestuur aan wat degeschiedenis is van de subsidie aan peuterspeelzaal DeParel in Overberg, dat geen wettelijke verplichting is.

Bij de beëindiging van het kleine kernenbeleid isbesloten om de exploitatie van De Peuterspeelzaal de Parel in Overberg voort te zetten door middel van financiering vanuit het onderwijsachterstandenbeleid.Deze beslissing wordt nog steeds voortgezet om de leefbaarheid in deze dorpen te behouden.

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven